tisdag 7 maj 2013

När Saga kom till världen 2013-05-06

Det började på söndag kvällen vid 22 och vid 22.30 gick jag upp och duscha då kom dom var 8-10 min, jag gick ut och in och kände mig rastlös och orolig i kroppen. Strax innan 23 väckte jag Magnus och sa att det är bäst att han kör ner Valter till farmor så vi slipper det mitt i natten, jag var inte helt säker på att det var på G för dom kom så oregelbundet vid den här tiden och ibland var dom korta och ibland långa.. När han kom hem igen kände jag inte så mycket på några värkar men efter ett tag kändes dom riktigt ordentligt men fortfarande väldigt oregelbundna allt från var 6-13 min! Jag gick och bada och kommer ihåg att jag tyckte att det var svårt att hitta en bekväm ställning när värkarna kom, när jag gick upp kände jag hur det varma vattnet faktiskt gjorde nytta och dämpade smärtan en aning. Jag gick runt i linne och trosor för jag tyckte byxorna satt för hårt när värkarna kom... 00.45 ringde jag in till förlossningen och förklara läget att det var fjärde barnet och att det var oregelbundna värkar men att vissa ändå kändes så mycket att jag inte kunde prata under värkarna. Hon sa att det kan vara oregelbundet när jag är omföderska och att jag får själv känna när jag vill komma in bara jag ringer innan! Jag kände mig lugnare och tryggare med värkarbetet efter samtalet och vi la på. Efter några värkar så kände jsg verkligen hur det börja trycka på så vi gjorde oss redo och satte oss i bilen och körde in 01.10 i bilen kom dom regelbundet och kändes mer även när vi kom fram fick jag verkligen anstränga mig när vi gick mot ingången! Det var faktiskt riktigt skönt att vara ute under värkarna, friska luften gjorde nytta:)

När vi kom upp till plan 2 och ringde på dörr telefonen så sa jag hej det här är Veronica, till svar fick jag -Ja OCH?!
Jag blev lite paff, Magnus med.. Men så fråga hon ska ni till förlossningen? Eh ja tack!
Haha!

Ca 01.45 blev vi visade in i rummet längst ner i korridoren med fönstren mot Öresund! När vi kom in fick jag byta om och bli undersökt om hur mycket jag öppnat mig, 5 cm!! så skönt att det hänt nått och dom tog en ctg under en 30 min och under den tiden hann jag få både lustgas och sterila kvaddar i ryggen mot ryggvärken!
Ca 02.20 fick jag in en "gåstol" och stod upp Max 2-3 värkar innan jag kände hur det tryckte på och vi tyckte på knappen efter barnmorskan. Hon kom in och bad mig lägga mig så hon kunde se om jag öppnat mig mer, hon tog hål på hinnorna 02.47 och efter det sjönk bebis ner så mycket och det var verkligen dags att krysta ca 02.50 Magnus fick kalla in undersköterskan som behövdes för nu var det dags, bebis är på väg nu och det sista jobbet behövde all energi nu! Hon stog med huvudet ute ett tag och hjärtljuden sjönk en hel del så barnläkare blev inkallad men det blev bättre och ut kom hon frisk, 4395g tung och 53 cm lång klockan 02.59 älskade unge! Jag sa lilla gubben eller gumman eller vad du nu är åh lilla vän! Det ruset och glädjen i hela kroppen! Jag ryser av glädje bara av tanken av känslorna man får när man fött barn! Vad kroppen är otrolig som vet precis vad den ska göra och inte "ger upp"! Och att det blev en tjej helt chockad jag var så säker på att det skulle bli en liten Tore eller Melker!
Vi har fått äran att ta hand om en perfekt Saga<3 och att det verkligen är möjligt att få fyra fina friska barn är mäktigt!

Det var min förlossningaberättelse av vad jag själv kommer ihåg och vad Magnus berättat. Nu sitter jag med lillan i famnen och har nog fortfarande inte förstått att det är sant!

Jag delar med mig av några bilder, jag tycker att det är jätte kul med bilder därför delar jag med mig:)

Det här var min fjärde förlossning med mitt fjärde barn<3


10 kommentarer:

 1. Visst är kroppen fantastisk!
  Grattis än en gång till den lilla sötisen!

  SvaraRadera
 2. Härlig berättelse att läsa. Stor kram till er alla!/ Annika.W

  SvaraRadera
 3. ÅH, så himla mysigt att läsa (även om jag verkligen inte ser framemot själva förlossningen) för att inte tala om bilderna. Nu tycker jag allt den här bebisen i min mage också kan komma, men kroppsmässigt känner jag ingenting. Jag känner mig som "vanlig" typ, och sammandragningar och förvärkar, vad är det liksom?! Hoppas det går bra där hemma och att ni bara njuuuter. KRAM vännen!

  SvaraRadera
 4. Så kul att läsa! Jag älskar förlossningsberättelser :) Nu längtar jag ännu mer(om det är möjligt) efter vår bebis!

  KRAM

  SvaraRadera
 5. Men åh blir helt rörd när jag läser! Så underbart att jag kan få vara med om detta jag med nu när som hellst <3
  Kram

  SvaraRadera
 6. Här gick det undan minsann! Så härligt! Fina lilla Saga <3 Jag har så svårt att tänka på hur det skulle vara med en liten till, känns så avlägset på nåt vis. Kan det kännas lika fantastiskt flera gånger om liksom? Sånt är svårt att föreställa sig känner jag.

  Längtar tills vi kan ses!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Så fint! Blir ju tårögd! Än en gång grattis till er!

  SvaraRadera
 8. Stort grattis! Vilken lite sötis! :)

  Jaa, visst är det en underbar känsla när man håller i sitt nyfödda barn för första gången. Den känslan går inte att jämföra med nåt annat..

  SvaraRadera

Tack för din kommentar <3