onsdag 10 september 2014

Att ta tag i tyngder fick mig att känna mig lättare

I morse när jag vakna kändes mitt liv som bilden....
Förändringar spökar till harmonin för mig.
Efter min sjukskrivning och semester så fick jag komma tillbaka till arbetet och jobba fasta tider 7-14 måndag till fredag för det var det som fick mig att må bra och få mig att komma på fötter igen. Det gick bara bättre och bättre för varje vecka och på fredagen när jag avslutat mitt arbetspass kände jag mig stolt över mig själv och det kändes riktigt skönt att jag klarat av hela veckan utan ångest eller oro. Förra veckan började jag jobba på mitt ordinarie arbetsschema vilket innebär att det kommer komma dagar som jag ska jobba kväll och då jobbar jag alltid morgon dagen efter. Bara tanken får mig att känna tyngd i hela kroppen, fan asså jag kommer inte fixa det och jag kommer försova mig och sen kommer jag känna att jag är värdelös och så kommer jag bli deprimerad igen. 

Igår kväll kunde jag inte sova så jag satt och sortera mina pärlor och gjorde två beställningar och det fick mig att känna ro i kroppen. Men eftersom det blev sen kväll och jag tog min nattmedicin sent så blev det svårt att komma upp på morgonen, jag vakna inte, jag missade tiden hos frisören där jag skulle prova ut en ny peruk med helt ny frisyr som jag sett fram emot i 6 veckor. Men jag orka inte ens tänka någon tanke på att få en ny fin peruk utan jag bara oroa mig för fredag då jag ska jobba kväll. När jag vaknat till efter en kopp kaffe och två cigaretter så tog jag tag i att ringa till jobbet säga att jag kommer jobba på fredag men samtidigt förklara jag min oro och hur jag kände. Och efter kändes den tunga oron i magen bättre och jag ringde till perukshoppen och beställde ny tid och sa som det var att jag mådde dåligt igår kväll och att jag tar mediciner när jag lägger mig som gör att jag blir trött och kommer inte upp fören jag fått mina timmar sömn. Jag har gjort framsteg och lärt känna mig själv bättre idag. 

1. Jag tog tag i att ringa till jobbet och berätta hur jag kände mig inför fredag.
2. Jag ringde till frisören och bad om ursäkt och berätta varför jag inte kom på vår bestämda tid.
3. Jag prata med Magnus och berätta hur jag tänkte och kände. 

Allt detta låter självklart för många men för mig känns det lika jobbigt som att någon som står mig nära har gått bort och jag känner mig som en urvriden disktrasa.. 

Hur funkar jag:
Jag blir orolig när det blir förändringar i mitt vardagsliv.

Jag måste sova mina 8 timmar per natt.

Jag måste äta regelbundet.

Jag måste ha mycket egentid För att hämta mig.Dagen känns bra mycket bättre nu. 
Snart lägger jag upp bilder på armband och du får gärna göra en beställning till mig via min mail v3ronica_jaco8sson@hotmail.com

Priser på armbanden är från 40kr och uppåt. Behöver armbandet skickas tillkommer 7kr för frakt.

5-10kr/per köpt armband går till Mind som är en ideell förening som vill främja den psykiska hälsan. Dom har en Självmordsupplysning, föräldra telefon och äldretelefon. Dom arbetar för en bättre psykisk hälsa och medmänsklighet! 

Under alla år jag har varit deprimerad till och från visste jag inte ens att dom fanns så jag vill hjälpa till att sprida vidare att Mind finns för både dig som mår dåligt och anhöriga.


9 kommentarer:

 1. Oj, trodde inte du mådde så dåligt. :o men va starkt av dig att du gjorde dem sakerna som var jobbiga!
  Stor kram till dig! <3

  SvaraRadera
 2. Riktigt starkt att ringa och säga som det är! Det behöver man inte må dåligt för att tycka att det är jobbigt!
  KRAM

  SvaraRadera
 3. Tänker på dig. Hejar på dig. Kramar!

  SvaraRadera
 4. Inte alltid lätt att få ihop vardagspusslet, kram

  SvaraRadera
 5. Ville bara säga att jag tänkt på dig i veckan och hoppas att du mår ganska bra i alla fall <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gullig du är tack fina du!!
   Jag har inte hunnit uppdatera men det är mycket positivare och lugnare vardag nu. Jag har jobbat en hel arbetsvecka och inte varit så mycket orolig. Så jag har hittat rätt väg. Det värmer jätte gott i mitt hjärta att du har tänkt på mig i veckan. Stor kram till dig<3

   Radera
 6. Älskar dig! Snart får jag krama på dig.�� �� puss mamma

  SvaraRadera

Tack för din kommentar <3