fredag 15 februari 2013

När Melvin kom till världen 2007-08-10


Klockan 17.00 på fredagen den 10 augusti 2007 börja jag känna av "mensvärk" som blev mer och mer obehaglig så jag testa sätta på mig lösare byxor och la mig ner men det fortsatte och börja komma med sammandragningar och regelbundet.
Jessica var här med hennes son Elias, hon fråga om jag ville ha en värmekudde så hon sprang och hämta en sen tog hon med sig Tindra och gick hem.. J tappa upp ett bad till mig och jag la mig och sen duscha jag efteråt och när jag hade klivit upp kom dom tätare och starkare..
Kvart i sju ringde jag in till förlossningen och sa att jag hade värkar var 3-4 minut men sa att jag hade tänkt stanna hemma så länge som möjligt och så frågade jag när man ska åka in, så svara hon med att när dom kommer var 5 minut kan du redan komma in men att jag kände bäst själv..
19.00 var Tindras farfar här och hämta Tindra och J ville att vi skulle åka på en gång men jag ville vänta, MEN så fick jag en stark värk och sa OKEJ vi åker NU!!

Väl i bilen sa jag jag måste nog äta nått så jag har energi till förlossningen.. så jag sa ta Mc donalds 2 cheese burgare så kom en värk till och jag röt till SKIT i Mc Donalds.. så körde vi precis förbi men så när värken var över sa jag NEJ jag måste ha nått att äta så det blev baguett från Statoil.. Kändes som han var där inne 1 timme medans jag satt i bilen och andades..
Kvart i åtta var vi framme på förlossningen och jag fick tens och använde värmekudden men vid halv tio sa jag att jag måste ha nått mer och dom rekomendera lustgasen.. MMM tack den vännen hade jag saknat =)
Jag stog och trampa och andades igenom värkarna vid lustgasten och gåstålen.Sen orkade jag inte stå mer och la mig ner..

strax innan 23.30 börja jag krysta och vattnet gick. Han hade navelsträngen hårt runt halsen, jag verkligen kände hur han åkte tillbaka när värken var över.. så hon fick klippa navelsträngen innan han ens var ute, 23.57 kom han ut helt tyst.. Rummet blev fullt av folk, läkare och personal från neo som tröck på han och gav han syrgas... Jag och J var skit nervösa och jag frågade J hela tiden vad är det som händer lever han vad händer, men ingen svara.. det var ändå lugn stämmning i rummet och till slut börja han skrika och jag kände en lättnad i hela hjärtat och jag fick upp han på mitt bröst för första gången!! Åhh så fin han var och så lycklig jag blev av att höra han skrika!!Det här skrev Jag någon dag efter förlossningen med Melvin :)
Lars Carl Melvin Erlandsson
Vikt: 4276g, 53 cm lång och huvudomfång 36
Född i graviditetsvecka 39+6


Mammas hockey proffs :)

4 kommentarer:

 1. Tore föddes också med navelsträngen kring halsen. Minns det som en evighet innan han skrek fast han säkert gjorde det direkt efter ....

  Vi bor i en liten by mitt i ångermanlands gröna skogar :)

  Ha en toppen fin fredag du med <3
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Då får du börja använda det igen! :) Nope jag jobbar kväll/natt i helgen med ledig idag i alla fall!

  Ha en fin fredag!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för din kommentar <3