torsdag 15 augusti 2013

Recept - kalljästa vaniljbullar

Här kommer receptet på dom kalljästa bullarna! Jag tog i extra mycket smör i fyllningen vilket jag inte skulle gjort. Blev på tok för flottigt och mäktigt. Så följ receptet :)


28 stycken

50 g jäst
2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
150 g smör

Fyllning:
100 g smör
1/2 dl strösocker

Ugn: 225°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och tillsätt kall mjölk. Rör tills jästen lösts upp. Arbeta in socker och mjöl och klicka i rumsvarmt smör. Arbeta till en slät deg och låt vila övertäckt i 10 minuter.
2. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta som 55x17 cm.
4. Skär varje platta i 14 smala trekanter och lägg en klick fyllning på den breda delen. Rulla ihop från den breda delen och lägg bullarna i formar med skarven ner. Låt jäsa övertäckta i 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter. Sikta florsocker över vid servering.

Smaskens!!

1 kommentar:

Tack för din kommentar <3