Här kommer receptet på dom kalljästa bullarna! Jag tog i extra mycket smör i fyllningen vilket jag inte skulle gjort. Blev på tok för flottigt och mäktigt. Så följ receptet :)
28 stycken
50 g jäst
2 dl mjölk
1/2 dl strösocker
7 dl vetemjöl
150 g smör
Fyllning:
100 g smör
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Ugn: 225°
Gör så här
1. Smula ner jästen i en skål och tillsätt kall mjölk. Rör tills jästen lösts upp. Arbeta in socker och mjöl och klicka i rumsvarmt smör. Arbeta till en slät deg och låt vila övertäckt i 10 minuter.
2. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta som 55x17 cm.
4. Skär varje platta i 14 smala trekanter och lägg en klick fyllning på den breda delen. Rulla ihop från den breda delen och lägg bullarna i formar med skarven ner. Låt jäsa övertäckta i 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter. Sikta florsocker över vid servering.
Smaskens!!
Åhh va gott! Det måste jag testa :)
SvaraRadera