tisdag 9 april 2013

Tindras kladdiga kladdkaka

God morgon! Valter sov hela natten i sin säng och är riktigt pigg och glad idag! Skönt att han är sig själv igen!
Igår så var jag så himla choklad sugen och efter att jag redan tagit en bit choklad från Melvin så kände jag att jag får baka innan hans godis tar slut!
Så jag och Valter baka den där goda kladdkakan och den blir verkligen perfekt i konsistensen!

Så gott!! Här kommer receptet igen, så enkelt och så svårt att misslyckas!

Tindras kladdkaka <3
Världens godaste kladdkaka

Sätt ugnen på 175 grader
4ägg
5dl socker
3tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 1/2dl kakao
3dl vetemjöl
200gr smält margarin

Blanda alla ingredienser i följdordning. Rör om till en jämn smet! Smaka av några teskedar:)
Häll i en smord Springform och låt grädda i 25-30 min. Den ska vara riktigt kladdig i mitten, prova dig fram med potatissticka!

Ett tips: Extra mycket smör i formen så blir kanterna extra krispiga!

12 kommentarer:

  1. Åh så GOTT med kladdkaka!! Här hemma har jag och Tore redan "syndat" med lite godis (ensamma hemma då Edvin sovit hos farmor och farfar inatt) ... men nu sparar vi resten till sambon ;)

    Huga för svällda fötter. Är glad över att vi fortfarande har massor med snö kvar så jag kan klaffsa runt i mina stövlar ett tag till. Förstår nu varför barn älskar gummistövlar, lätt att ta på och lätt att ta av ;)
    Själv sitter jag och drömmer mig bort på hm. Känns som att lite nya kläder till kroppen efter detta behövs. För jag är inte så positiv att jag tror att jag direkt kommer i mina gamla kläder ;)

    SvaraRadera
  2. Ser såå gott ut, får nog ta och prova ditt recept på kladdkaka någon dag!!

    SvaraRadera
  3. Åh så gott :)
    Nää ingen hade gissat att bebisen skulle stanna så här länge. Varken min barnmorska eller läkare trodde det. Min läkare sa att han tippade på att dom skulle kunna hålla bebisen i magen tills v 36 sen tyckte han att det fick vara nog med eländet :P Så han ville ju att om jag hade besvär skulle jag få sättas igång men tyvärr slutade han och började på ett nytt sjukhus och dom andra tyckte inte samma :/ Eller min barnmorska tyckte väl lite oxå att dom kunde ha hjälpt mig lite istället för att jag skulle behöva gå och lida. Men men förhoppningsviss dyker väl bebisen upp snart ;)
    Ja det är roligt att hålla och inreda, bilder kommer det komma upp på hela lägenheten så småningom :)
    Hur mår du nu?

    SvaraRadera
  4. Men ååååååh vad gott, jag tillhör ju sorten desto mer kladdigt och chokladigt desto bättre så denna måste jag ju testa!

    Vore ju toppen om du hade ett ställ :-) HAr ingen lust att gå och köpa ett nytt nu när det kanske bara behövs någon vecka till och sen kanske hon inte kan ha det i höst.

    Har en finfin dag! Jag ska ge mig ut i solen lite för i eftermiddag ska visst bli mulet här och ett par dagar framöver så gäller att passa på och njuta.

    KRAM <3

    SvaraRadera
  5. Den såg farligt god ut! :)

    Den går från Stadsgårdsterminalen, det borde väl vara där dom andra båtarna går från? Jag vet inte, det var super längesen jag var på kryssning, så det var på tiden nu :)

    SvaraRadera
  6. Det finns nog inget som slår en riktigt god kladdig kladdkaka! och perfekt att baka med barnen med!
    så roligt med en till liten knodd, när är han/hon beräknad till?!

    SvaraRadera
  7. Mums, ser grymt gott ut! :) Kram

    SvaraRadera
  8. Kikar in och säger hej, vilken mysig blogg du har :)

    SvaraRadera
  9. ÅH! Det ser farligt gott ut, och den måste jag nästan testa att baka. Kladdkaka är nämligen en favorit här hemma :-)

    SvaraRadera
  10. Åhh ser underbart gott ut!

    Jo jag tänkte fråga vart du vill att jag svarar dig om du kommenterar hos mig. Du har ju inte blogg.se så du får väl ingen avisering om svaren i min blogg antar jag?

    Va roligt att någon har gått upp lika mycket som mig, om man kan säga så, jag trodde jag var ensam.

    Jo vi skall på tul för att barnmorskan upptäckte att mitt sf mått var så långt över den översta kurvan i vecka 32, så vi har varit där en gång redan och på deras direktiv skall vi tillbaka 17/4 för att kolla hur stor hon är så om det blir igångsättning eller om jag får vänta tiden ut.

    Ha en bra dag! kram

    SvaraRadera
  11. Men åååh, kladdkaka är ju det bästa, bästa!! :-)

    SvaraRadera
  12. Mums så smarrigt!! Skall provas!

    Om vårt hus:

    Ja vi har gjort mycket på ganska kort tid. Vi köpte det sommaren 2010 och då var det i urdåligt skick så vi blåste hela huset och renoverade som dårar i fyra månader sen flyttade vi in. Då var kök, vardagsrum, ett sovrum, hall och ett nytt badrum var gjort på ovanvåningen samt en del annat. Sedan har vi gjort allt efterhand så det som återstår som måste göras längre fram är nytt tak och nya takkupor samt fixa skorstenen. Annars är vi "färdiga" förutom allt vi vill göra för att få det ännu finare :)

    Huset behöver bara målas nu så det har bara bättrats på med putsen. Putsa om dröjer nog en hel del år innan det behövs tack och lov.

    Ja Alva föddes 1:e juni! Hade varit jättekul att träffas och så kunde barnen busa runt. Jag har ju några lediga dagar efter jourpass så det hade ju varit perfekt att ses mitt i veckan. Dock har jag ingen bil de dagarna!

    Kram

    SvaraRadera

Tack för din kommentar <3