tisdag 10 september 2013

Testamente - nästan som gifta


Idag har vi varit och träffat en jurist och pratat om döden. Phu det är hemskt och tråkigt att prata om sånt men det är viktigt och ännu viktigare när man har som vi med gemensamma barn och särkullbarn som det så fint heter på fackligt språk. Så juridiskt sätt är vi som gifta nu kan man säga:D Bara det att vi inte bär samma efternamn och att detta kostade 2000kr och hade vi gift oss kanske det hade landat upp mot 100.000kr?! Men det är skönt att det är gjort och att vi båda har tryggheten att veta vad som händer om någon av oss olyckligtvis går bort. 

Efter dagis åkte vi och panta och då köpte vi en massa godis och varsin glass för pengarna. Var ju inte meningen att bli  mycket godis men vist blir det så. Bara för att det är en modell större påse så plockar man mer för att det inte ser så mycket ut i den stora påsen! Det är för att manipulera oss konsumenter. Dom tjänar vara pengar på oss... Haha bitter.

Nu är det natti. Ska bli riktigt skönt att sova. Imorgon är dagis stängt så det blir en vi gör vad vi vill dag utan att passa tider dag!

4 kommentarer:

 1. Jag och sambon ska gifta oss. Men enkelt och i smyg. Även om jag gillar att stå i centrum så vill jag ha Våran dag bara för oss och barnen. Men var, när och hur har vi inte kommit fram till än :)

  SvaraRadera
 2. Perfekt att köpa glass och godis för pant-pengarna ju! :)

  SvaraRadera
 3. Är komplicerat det där med särkullsbarn även om man är gift... Vi har också fixat testamente och kommer se till att allt vi ärver osv hamnar som enskild egendom så att det inte blir problem längre fram.. Är ju lite för att undvika att det blir konflikter om det väl händer något också...

  Sv. Kul att du hänger på! Kan vi peppa varandra!


  Cissi
  Http://nastanperfekt.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Smart,riktigt smart att skriva testamente och godis, gaah.... ge mig :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar <3