tisdag 4 december 2012

Wienernougat

Ingredienser
100 g flagad mandel
250 g nougat
150 g mörk choklad

Gör så här
Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten.
Smält nougaten i ett vattenbad.
Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
Blanda ner den rostade mandeln.
Häll upp massan i en avlång form klädd i bakplåtspapper.
Låt stelna och skär sedan i bitar.

Gott!

2 kommentarer:

  1. Mm låter smarrigt!

    Kul att du är med och tävlar!

    Lycka till =)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har läst mer om boxen nu och hoppas jag vinner ;)
      Annars får jag önska mig 3 månader i julklapp!
      Ha en trevlig kväll!!

      Radera

Tack för din kommentar <3