måndag 11 mars 2013

Packa bb-väskan

Det här med vad man ska tänka på att ta med sig i bb-väskan kan bli en förvirrande djungel för vissa, men det är ju för alla är vi olika! Vi prioriterar olika, har olika behov mm..
Listan kan jag göra lång men den här gången är fjärde gången då vet jag lite bättre vad jag Saknade och vad jag inte ens tog upp ur väskan dom tidigare gångerna!

Jag har beställt en vetekudde på nätet som jag tänker använda mot värkarna i början och den tar jag med mig så kan jag be att få värma den både under förlossningen samt använda den till eftervärkarna! Ingen har väl glömt/förträngt eftervärkarna? :)

Till mig själv:
1 amningsbh (någon stl större)
3 linnen
1 kofta
3 leggings
2 mjukisbyxor
1 morgonrock med luva
2 par strumpor
Vetekudde (mot värk)
1 par tofflor
1 par trosor (att åka hem i)
Påse till smutstvätt

Nessesär:
Schampo
Tvål
Ansiktstvål
Rakhyvel
Smink
Borste
Medicin
Toffs
Deo
Toapapper (extra mjukt)
Amningsinlägg

Till bebis:
4 bodys
3byxor
3 par strumpor
En större filt
En snuttis
2 tvättlappar "handukar" (till amningen)
2 tunna mössor
1 tjockare tröja till hemfärden<3
Babyskydd/bilstol

Övrigt:
Papper med blodgrupp
Plånbok (legitimation+ småpengar/kontanter)
Mobilladdare
Ska köpa med någon dricka (jag kommer ihåg att jag varit djävulskt törstig både under och efter förlossningen!)

Ska jag ha present med till stora syskonen? (Hur har ni gjort? )

Blöjor finns på bb även våtservetter och man får en väska med provprodukter med bl.a. Babyoil som kan behövas till bebis!
Bindor och nättrosor finns också på bb och jag tycker både att dom håller bättre och känns bekvämast dom första dagarna!
Även om deras handukar inte är mjuka och sköna som hemma så använder jag hellre lasarettets då det kan behövas byta handuk efter varje dusch! ( jag duschar ju varje morgon och kväll)!!

Vad tycker du är viktigt att ha med till förlossningen och bb?

Får ni också två gratis bags med provprodukter och blöjor på ert bb?7 kommentarer:

 1. Spännande med en liten till snart. :-)

  SvaraRadera
 2. Du kanske inte äns får använda vete kudden (om du hade tänkt ta med den till förlossningen) :/
  Vid Caspians förlossning tog jag inte med en egen eftersom jag läste om smärtlindring och det var ju en av sakerna som stod med och då trodde jag dom hade såna där. Nej då såna fick inte dom använda pga att folk värmer dom förlänge och någon komun hade blivit anmälda för bränskador. Vi fixade dit en egen som vi fick använda på rummet, men när förlossningen drog igång fick den inte följa med in i själva förlossnings rummet.
  Med Mirabelle hade dom faktiskt införskaffat några värme dynor, skit bra saker. Vet att jag frågade hur det kunde komma sig att dom fått ha såna och det var något med att dom fick inte att bli förvärma.
  Men ville bara informera dig så du inte bli för ledsen om det skulle bli så :)

  SvaraRadera
 3. Ååååh så mysigt att få packa bb-väska! Avundas dig lite faktiskt :-) I vårt län får man bara ett visst antal blöjor och de räcker aldrig så här måste man ha med sig. Påse med prover har jag fått och jag tror att de har kvar det än. Läste i ett av dina inlägg när du skrev om ditt jobb att ni "inte planerar fler barn de närmaste åren", är det så att det kan komma någon mer alltså? :-) KRAM

  SvaraRadera
 4. Här får man inte använda vetekudden på förlossningen. MEn kanske det är olika på olika ställen?

  Jag ska köpa presenter till grabbarna från lillasyskonet. Så gjorde vi när vi kom hem med Tore också, och Edvin pratar än om dom där småsakerna han fick av lillebror :)

  Ska också ta och fixa lite med väskan. Men jag har iaf klart för mig vilka kläder liten ska ha ;)

  Har du fixat med spjälsängen än?

  SvaraRadera
 5. Så mysigt att få packa bb-väskan och jag kommer vara helt förvirrad då jag gör det och rädd över att glömma något men huvudsaken bebisen har en massa kläder och blöjor iaf :-) Tack för tipset om present, självklart ska Saga få en present av lill*n.

  SvaraRadera
 6. Ja, jag har också börjat fundera på att iallafall börja packa bb väskan nu :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar <3